طرز تهیه لواشک
لواشک آلو یکی از خوشمزه ترین لواشک ها می باشد که می توانید با انواع آلو ها آن را تهیه کنید. آلو قرمز یکی از میوه های تابستانی می باشد که لواشک آن نیز بسیار خوشمزه و آسان است اگر در یخچال شما آلو ها نرم شده و در حال خراب شدن می باشند می توانید دست به کار شوید و این لواشک خوشمزه را برای خود و خانواده تهیه کنید. بچه ها همیشه بشدت عاشق لواشک هستند چه خوب است که شما در خانه به صورت کاملا سالم این لواشک ها را تهیه کنید. شما می توانید برای تهیه لواشک از فر یا آفتاب استفاده کنید.
مواد لازم جهت تهیه لواشک آلو قرمز
آلو قرمز (سیاه) 2 کیلو
آب 1/2 لیوان
نمک 1 قاشق مرباخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه لواشک آلو قرمز
ابتدا آلوها را خوب بشورید، سپس آنها را از وسط نصف کرده و همه آنها را درون قابلمه ریخته و بر روی شعله گاز قرار میدهیم و نصف لیوان آب را به آن اضافه کرده و با شعله ملایم اجازه دهید که خوب پخته و له شوند در حین پخت آلوها را هم بزنید که تمامی آنها به طور یکنواخت پخته شوند و برای شفاف شدن لواشکتان با یک قاشق کف روی آلوها را بگیرید و دور بریزید. و اگر آلوها خیلی ترش بود شکر را اضافه کنید.
در این مرحله قابلمه را از روی حرارت برداشته و آلوها از صافی رد می کنیم تا هسته و پوست آنها جدا شود، سپس نمک را به لواشک اضافه کرده و با قاشق چوبی هم می زنیم. حالا درون سینی را با کیسه فریزر می پوشانیم.
و روی کیسه فریزر را با قلم مو قدری چرب میکنیم، حال مایه لواشک را درون سینی بر روی کیسه فریزر میریزیم و با یک قاشق روی آنها را صاف و یکدست مینماییم.
دقت کنید هر چقدر مایه لواشک را ضخیم تر بریزید دیرتر خشک می شود و برعکس سپس سینی را در مقابل آفتاب مستقیم قرار دهید تا لواشک خشک شود. برای اینکه زمان کمتری برای تهیه لواشک صرف کنید بهتر است از فر استفاده کنید برای این منظور مواد را داخل سینی ریخته و در فر با دمای ۱۲۰ الی ۱۳۰ در بالاترین طبقه فر قرار دهید تا خشک شود بستگی به ضخامت لواشک شما ممکن است ۲ الی ۳ ساعت طول بکشد.
فوت و فن های تهیه لواشک آلو
1- برای زیر آفتاب قرار دادن سینی یک توری هم روی سینی بیاندازید که گرد و خاک نگیرد، خشک که شد، به دلخواه برش بزنید رول کنید و داخل یخچال نگهداری نمایید.
2 – سینی رو قبل از اینکه رویش نایلون فریزر رو پهن کنید با آب خیس کنید که نایلون بچسبه بهش و تکان نخورد.
3 – وقتی مایه لواشک را داخل سینی پهن کردید به هیچ عنوان روی آن نایلون نکشید زیرا کپک می زند.
4 – لواشک را سریع صاف کنید و مقابل آفتاب قرار دهید اگر آلو بیشتر بماند طعم ترشیدگی به خود می گیرد.
5 – مهم ترین نکته برای تلخ نشدن لواشک آلو این است که بعد از جوشیدن و برای خنک شدن داخل یک کاسه استیل یا پلاستیکی بریزید و نگذارید داخل قابلمه روحی بماند.